.

Welk matras past bij mij: persoonlijk ligcomfort

Blog

Welk matras past bij mij: persoonlijk ligcomfort

Het klinkt prachtig, één matras waarop iedereen kan liggen, maar wij hebben daar een andere mening over. Persoonlijk ligcomfort is voor iedereen verschillend, waardoor niet iedereen op eenzelfde matras kan liggen. We geven je graag een checklist waar je rekening mee kunt houden bij de keuze voor een matras dat jouw ligcomfort verhoogt. Hieruit is ook gemakkelijk te begrijpen waarom een matras heel individueel is.

Slaaphouding, lichaamsgewicht, koukleum?

  1. Wat is je slaaphouding? Of je nu rug-, zij of buikslaper bent, je wervelkolom moet recht blijven. Comfortzones kunnen hierbij helpen. Comfortzones bieden ondersteuning daar waar het lichaam het nodig heeft op het moment dat er druk op het matras wordt uitgeoefend. De hardheid van je matras wordt bepaald door de draaddikte van de veer, het aantal slagen die een veer draait, de dichtheid van het schuim en de gebruikte tijk. Hoe dikker de staaldraad, hoe steviger de veer. Ook het gebruikte schuim is van invloed op de stevigheid.Tijk zonder stretch laat het matras weer stugger voelen, hierdoor zak je minder weg in het matras. Hoe losser de tijk om het matras zit, hoe soepeler het matras is, omdat de kern meer kan werken.
  2. Wat is je lichaamsgewicht? Een zwaarder iemand heeft een andere ondersteuning nodig dan een lichter iemand. Mensen die wat zwaarder zijn, zakken dieper in een matras dan iemand die lichter is.
  3. Heb je het snel warm of juist koud? Matrassen bestaan er in verschillende materialen. En dan hebben we het niet alleen over de kern. De kern kan bestaan uit pocketvering, waarbij de metalen veren apart in zakjes verpakt zijn. Een koudschuim matras kent een hoge veerkracht en heeft een open celstructuur waardoor de ventilatie heel goed is. Een matras van traagschuim is zeer elastisch. Het materiaal wordt zacht door lichaamswarmte, waardoor het zich helemaal naar je lichaam vormt. Zo ontstaan er minder drukpunten. Een matras van latex past zich snel aan je lichaamstemperatuur aan, heel prettig wanneer je een koukleum in bed bent. Daarnaast heb je bovenop de kern een afdeklaag. Die kan bijvoorbeeld van latex of koudschuim zijn. En dan heb je nog de tijk, de stoffen afwerklaag waar je op ligt. Ook hierin is veel verschil.
  4. Wat vind je lekker? Niet iedereen vindt alles even prettig aanvoelen. Kom gerust bij ons in de winkel in Dedemsvaart binnen om de matrassen te voelen en er op te liggen.

Wij zijn ervan overtuigd dat er voor iedereen een passend matras is. We gaan graag met je in gesprek om te gewoontes en wensen te ontdekken. Loop eens bij ons binnen voor een prettig gesprek over jouw ligcomfort.