.

Blog

Ontdek de verschillende functies van relaxfauteuils

Optimaal Comfort: Ontdek de verschillende functies van relaxfauteuils

In deze blog behandelen we de vele mogelijkheden voor optimaal comfort in een relaxfauteuil. Naast de verschillende verstellingen, zijn er nog andere functies die je kunt overwegen. Lees verder voor (een greep) uit de mogelijkheden!

Zit-, relax- of lig

Relaxfauteuils bieden verschillende verstellingen, waaronder de zit-stand voor rechtop zitten, de relax-stand voor ontspanning en de lig-stand voor ultieme rust. Deze verschillende verstellingen van een relaxfauteuil zijn natuurlijk aangenaam, maar laten we niet vergeten dat er nog veel meer functies zijn die je kunt overwegen voor optimaal comfort:

1. Sta-op functie

Om te beginnen; de sta-op functie, zoals te vinden in modellen Jay en Famous45. Deze eigenschap stelt je in staat moeiteloos en veilig uit je stoel op te staan. Met een druk op de knop kantelt de stoel voorwaarts en helpt het je geleidelijk aan naar een staande positie te komen. Dit is vooral handig voor mensen met beperkte mobiliteit of spierkracht, waardoor je met vertrouwen kunt genieten van je relaxfauteuil.

      

Jay (links) & Famous 45 (rechts)

2. Topswing

Een topswing zit in het gedeelte van de relaxstoel waar je nek en hoofd op steunt. Dit bovenste deel van de rugleuning kan worden versteld, waardoor het hoofd in elke positie wordt ondersteund. De hoofdsteun kun je verstellen door, als je in de fauteuil zit, met beide handen achter je hoofd de steun naar je toe te trekken. Ook zijn er relaxfauteuils beschikbaar met elektrisch verstelbare topswing.

3. Lendensteun

Daarnaast is er de lendensteun, zoals bij het model Xenia. Een lendensteun is het onderdeel van de rugleuning dat rekening houdt met de kromming van je wervelkolom. Deze functie biedt extra ondersteuning aan je onderrug, waardoor spanning en pijn worden verminderd. Bij handmatige verstelling wordt een subtiel 'knijppompje' aan de rugleuning bevestigd, dat verbonden is met een klein slangetje waardoor lucht stroomt. Door knijpbewegingen wordt de lucht naar de lendensteun geleid, waardoor deze wordt gevuld. Voor mensen die niet veel kracht in hun handen hebben, is het aan te raden om te kiezen voor de elektrische verstelling.

Xenia

4. Hartbalans-functie

En last but not least, de hartbalans-functie, zoals bij model Marvin. Het houdt in dat je voeten en hart in balans komen, door op een denkbeeldige horizontale lijn te liggen. Hierdoor wordt je hart minimaal belast, wat als zeer rustgevend wordt ervaren. Door het bevorderen van een gezonde bloedstroom en het verminderen van druk op het hart, kun je optimaal profiteren van de rustgevende voordelen van je relaxfauteuil. Het verstellen van de rugleuning is vaak ook mogelijk zonder de voetensteun uit te klappen. 

    

Marvin

Zo zie je maar dat er ontzettend veel mogelijk is als het gaat om relaxfauteuils. Ben je er nog niet helemaal uit welke functies bij jouw behoeftes passen? Ervaar het gemak van de sta-op functie, de ondersteuning van de topswing voor je nek en hoofd, de extra ondersteuning van de lendensteun en de ontspanning van de hartbalans-functie in de showroom! Kom langs bij Varwijk Wonen Slapen in Dedemsvaart en we lopen ze allemaal even met je door!