.

Blog

Nieuw jaar, nieuw interieur

Nieuw jaar, nieuw interieur: dit zijn de interieurtrends voor 2023

2023 is aangebroken en voor veel mensen staat het nieuwe jaar gelijk aan een frisse start. Een nieuw begin. Tijd om afscheid te nemen van wat niet meer bij je past en je te focussen op waar je wél blij van wordt. Zo ook in je interieur. Word je nog blij van die gordijnen? Zit die stoel nog wel écht lekker? Of ben je toe aan wat nieuws? Dan is het de hoogste tijd om je interieur onder handen te nemen.

Interieurtrends 2023

Gelukkig hoef je het niet allemaal zelf uit te vinden. Zo aan het begin van een nieuw jaar is er aan nieuwe trends geen gebrek. We nemen dé vier trends van 2023 graag met je door:

1. Een uitgesproken stijl

Dit jaar hoef je niet meer bang te zijn om wat van jezelf te laten zien in je interieur. Een bank in je favoriete, felblauwe kleur of een lekker opvallend patroon op de muur: het mag allemaal. Sterker nog, hoe groter het statement, hoe beter. Zorg er wel voor dat wanneer je gewaagde kleuren en opvallende meubelstukken combineert, er ook een punt van rust is. Houd je basis neutraal met bijvoorbeeld een lichte houten vloer.

Fauteuil Marja

2. Duurzaam en natuurlijk

Duurzaam mag inmiddels geen trend meer heten. Het is iets waar we allemaal mee bezig zijn. Zeker in ons interieur. Zo ook dit jaar weer en nu kun je je interieur ook letterlijk groen maken. Zo zien we steeds meer natuurlijke kleuren als groen en warme rood- en bruintinten de overhand nemen. Combineer ze met natuurlijke materialen als hout en katoen en je creëert een feilloze overgang van buiten naar binnen.

3. Warm ton-sur-ton

Zoek je liever wat minder de grenzen op wat kleur betreft? Geen probleem. Ook de warme, minimalistische interieurs zijn nog helemaal on trend. Aardse tinten als zand, taupe en beige vormen hierbij de basis voor jouw oase van rust. Combineer ze met warme houtsoorten om jouw neutrale interieur een warm en gezellig gevoel aan te meten.

Bank Devlin

4. Organische vormen

Niet alleen op het gebied van kleur zijn trends te ontdekken. Ook wat betreft vormen en materialen bieden ze ons inspiratie. Zo zien we veel accessoires en meubels terugkomen die rond, organisch en natuurlijk zijn. Denk hierbij aan comfortabel meubilair van aaibare stoffen en natuurlijke materialen als linnen, wol en bamboe. Dit geeft je interieur een luchtig en prettig karakter.

Hoekbank Lara

Maak keuzes met een moodboard

De jaarlijkse interieurtrends zijn ideaal om een flinke dosis nieuwe inspiratie op te doen. Zeker wanneer je toe bent aan wat opfrissing. Het risico daarbij is dat het lastig kan zijn om te bepalen wat nu écht bij jouw interieur past en welke trend je beter kunt laten schieten. Een moodboard kan je daar perfect bij helpen.

Stappenplan moodboard maken

Het maken van een moodboard is efficiënt en ook nog eens een heerlijke hobby. In slechts een paar simpele stappen maak jij een persoonlijk moodboard.1. Online of digitaal?
Pak een groot vel papier of ga online aan de slag via je favoriete app. Pinterest en Canva lenen zich bijvoorbeeld perfect voor het maken van moodboards.

2. Vind inspiratie
Ga op zoek naar trends via Google of Pinterest, scheur mooie plaatjes uit je favoriete tijdschriften en verzamel dat allemaal op een hoop.

3. Creëer een basis
Wanneer je de vorm van je moodboard hebt en genoeg inspiratie bij elkaar hebt verzameld, is het tijd om aan de slag te gaan. Voordat je alles bij elkaar gaat plakken, is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een basis in jouw verzameling. Welke kleuren en materialen vind je het meest terug? Deze vormen het uitgangspunt van jouw nieuwe interieur.

4. Houd het spannend met contrast
Tegenover die basis mag best een contrastkleur staan om het allemaal wat speelser te maken. Je kunt kiezen voor een specifieke kleur of meerdere terug laten komen. Wanneer je voor het laatste kiest, zorg er dan wel voor dat je deze kleuren terug laat komen in de wat kleinere items, zoals de eetkamerstoelen of sierkussens.

5. Bepaal de materialen
Is er een bank in een bepaalde stof die je steevast terug ziet komen in de beelden die je hebt verzameld? Of valt het op dat je telkens dezelfde vloersoort tegenkomt? Zorg dan dat je ook een handig overzicht hebt van deze materialen. Zo behoud je eenheid wanneer je gaat interieurshoppen.

Interieur advies op maat

Met deze nieuwe trends en je moodboard op zak, moet het vast goedkomen met jouw frisse start voor 2023. Heb je toch nog behoefte aan persoonlijk advies? We gaan graag met je in gesprek om je verder te helpen met jouw interieurwensen. Kom langs in de winkel of maak online een afspraak