.

Blog

Kleuren gebruiken in de slaapkamer

Hoe gebruik je kleuren in de slaapkamer?

De slaapkamer is een plek om volledig te ontspannen, toch moet het ook een plek zijn waar jij je vooral fijn voelt. Door de juiste kleuren in de slaapkamer te gebruiken kun je dat fijne ‘ thuisgevoel’ creëren, maar hoe doe je dat precies? We delen een aantal ideeën voor kleurgebruik in de slaapkamer.

Kleurrijk paradijs of liever een vleugje kleur?

Kom je tot rust in een kleurrijke omgeving of hou je van naturel? Stel je eens voor hoe jouw droomkamer eruit zou zien. Ga op zoek naar inspiratie en bezoek één van onze winkels. Kleuren hebben namelijk ontzettend veel invloed op jouw emoties. Het is bij velen bekend dat blauw bijvoorbeeld een hele kalmerende kleur is, terwijl geel meer blije gevoelens omhoog haalt. Je kunt hier slim op inspelen, maar besef wel dat elke tint ook weer een ander effect heeft. We zien nu bijvoorbeeld veel terracotta en wijnrood in huis. Je zult vast begrijpen dat die kleur een heel ander gevoel naar boven brengt dan een felrode kleur.

Trends 2023

Een minimalistisch interieur is erg in trek. Een opgeruimd huis zorgt namelijk ook voor een opgeruimd hoofd. Het betekent gelukkig niet dat je gelijk al je spullen hoeft weg te gooien. 2023 staat meer in het teken van slimme opbergruimte en aardse kleuren. Toch zal de slaapkamer wat meer kleur krijgen. Diepe, donkere tinten komen veel terug in de slaapkamer. Ook deze vind je namelijk terug in de natuur, van dennengroen tot oceaanblauw.

Ton sur ton

Een hele populaire manier van kleurgebruik in je slaapkamer is ton sur ton. Je kiest dan voor een basiskleur waarbij je meerdere tinten van deze kleur gebruikt. Schilder bijvoorbeeld je muur in een oceaanblauwe kleur, kies voor een hemelsblauwe stof voor je bed en een marineblauw dekbed. Combineer dit met een lichtgekleurde vloer en naturel gekleurde gordijnen om de kleur goed uit te balanceren. Ton sur ton heeft een rustgevend effect op de kleuren in de slaapkamer, omdat alles uit dezelfde kleur bestaat. Bekijk hier bijvoorbeeld onze collectie bedtextiel.

Slaapkamer met een vleugje kleur

Kom je beter tot rust in een kamer met meer natuurlijke kleuren? Dan kun je ervoor kiezen om je muren en vloer lekker neutraal te houden. Ga voor een zanderige kleur of kies voor een warme grijstint. Laat dan wat kleur terugkomen in de details, zoals de kussens op het bed. Plaats een gekleurde plaid of sprei en kies voor een gekleurde lampenkap voor je bedlampje. Het is mooi als de kleuren bij elkaar passen. Dit kunnen contrasterende kleuren zijn, of juist kleuren in dezelfde tint. Onze boxsprings zijn ook in veel verschillende kleuren en stoffen te krijgen. Zo weet je zeker dat je een passende kleur vindt. Bekijk alle stoffen.

Warme kleuren in de slaapkamer

Als je ervan houdt om je slaapkamer te schilderen, raden we aan om deze winter te kiezen voor warme kleuren. Denk bijvoorbeeld aan roodpaars, roodoranje of warm geel. Natuurlijk hoef je niet per sé te schilderen, je kunt ook de ruimte aankleden met een warme kleur bedtextiel, een gekleurd nachtkastje of gekleurde lampen. Combineer deze kleuren met verschillende groene planten, een boho plaid of een mooie vaas met (kunst)bloemen. Daarnaast kun je ook experimenteren met verschillende soorten muurdecoratie. Van een groot schilderij tot kunst van macramé. Kies voor een leuke eyecatcher om de muur aan te kleden. Wist je dat je bij ons je eigen boxspring volledig kunt samenstellen? Personaliseer je boxspring, zodat deze aansluit bij jouw woonwensen.

Kalmerende kleuren

Ben je snel overprikkeld en kun je wel wat rust gebruiken? Dan kun je het beste kiezen voor rustgevende kleuren in de slaapkamer. Zachte en warme kleuren zorgen voor meer ontspanning. Daarnaast kunnen blauw en groen ook een ontspannende werking hebben. Maak vooral gebruik van natuurlijke en aardse kleuren. De natuur brengt ons vaak in balans en door kleuren te gebruiken die ons daar aan doet denken kun je dus ook rustig worden. Ook planten dragen bij aan de kleursamenstelling van je slaapkamer. Bovendien ziet het er gelijk een stuk gezelliger uit en kan het in sommige gevallen zelfs zorgen voor een betere nachtrust. Denk aan aloë vera, monstera of plaats een hangende zaagcactus.

Wil je meer weten over het gebruik van kleur in je slaapkamer? Bezoek één van onze winkels en ontdek alle mogelijkheden. We helpen je graag bij het samenstellen van de juiste kleuren.