.

Dressoir aanschaffen? De ultieme guide

Blog

De ultieme guide voor het kiezen van het juiste dressoir!

Een dressoir is meer dan een broodnodige toevoeging aan je inspirerende interieur! Het is niet zomaar een kast waar je spullen in én op kan stallen. Het is een statement in jouw huis. Maar wat zet je erop? Wat voor stijl dressoir moet je kiezen? Wat past het beste bij het interieur?  Vragen als deze komen waarschijnlijk in je op als je de knoop wil doorhakken en een dressoir aan gaat schaffen. In deze guide geven wij je de handvatten om het juiste dressoir te kiezen.

Eeuwenoud pronkstuk

Dressoirs, ze waren er in de Middeleeuwen al en ze zijn er nog steeds. Dit type kast werd toendertijd al gebruikt om spullen in te bewaren. Het dressoir bestond in de Middeleeuwen uit een open gedeelte waarop tinnen keukengerei stond, daarboven twee tot drie lades en aan de bovenkant van de kast werden allerlei prachtige spullen geplaatst. Het werd vroeger vooral gebruikt om te laten zien wat je in huis had. Een echt pronkstuk dus! Het was dan ook alleen voor de rijkelui. Pas later was deze kast ook bij ‘ gewone burgers’ te vinden.Dressoir Chaz.png

Na verloop van tijd werd het open gedeelte afgesloten met deurtjes. Tegenwoordig zijn er veel eigentijdse dressoirs te koop, bijvoorbeeld een combinatie van houtlook en zwart. Dressoir Chaz is hier een voorbeeld van. Maar er zijn ook nog genoeg meer klassieke dressoirs en tussenvormen verkrijgbaar.

 

 

Maak van je dressoir een echte eye-catcher

Een dressoir is door de vele opbergvakken ideaal om spullen in te bewaren, maar hoe richt je het dressoir verder in? We geven graag enkele stylingtips met onze belangrijkste tip: blijf dicht bij jezelf. Deel een stukje van jouw persoonlijkheid en ga na wat je zelf mooi vindt. Houd je veel van planten? Richt het dressoir dan botanisch in. Wees niet bang om te experimenteren met verschillende materialen, kleuren en hoogtes. Wat denk je van een hoge plant in een rieten mand, naast een lage cactus in een terracotta pot?

Voor de muziekliefhebber

Als je van muziek houdt, is het aan te raden om een vintage radio op het dressoir te plaatsen. Kies je favoriete vinylplaten en zet ze in de spotlight, door ze bovenop het meubel te plaatsen. Of lijst je meest geliefde platenhoes in omdat je er bijzondere herinneringen aan hebt.
 

Gezellig samen borrelen

Ben jij een echte Bourgondiër? Maak van een dressoir je eigen minibar en kies de mooiste flessen uit jouw collectie om tentoon te stellen Combineer dit met een gekke bak vol kurken of bierdoppen en een bijzondere flessenopener. Zo’n prachtige minibar is een goede reden voor een feestje.
Mini bar dressoir.jpg

 

Stel je hobby tentoon

Wat voor hobbyist je ook bent, je kunt met van alles en nog wat uitpakken. Denk aan kunstobjecten, schilderijen, posters en foto’s. Ook hier geldt weer: speel gerust met verschillende vormen en groottes. Je kunt prima drie vakantiefoto’s erop zetten, maar lijst de mooiste op posterformaat in en zet die op het dressoir tegen de muur. Speel met harde en zachte materialen, verschillende kleuren en maak er iets bijzonders van.
 

Kies een dressoir dat bij je past

Dressoirs zijn er in veel verschillende maten. Zo is er voor ieder wat wils. Het is belangrijk dat je er voldoende spullen in kwijt kan, maar er zijn nog meer specificaties waar je op kan letten.

Dressoir met LED verlichting.png

Dit is een dressoir met LED-verlichting. Dit dressoir heeft veel opbergruimte achter de deuren en in de lades. Het is daarom een fijne toevoeging aan het meubilair. De open vakken kun je gebruiken om jouw spullen tentoon te stellen. Dankzij het extra spotje valt de decoratie nog beter op! Daarnaast wordt een dressoir ook vaak gebruikt als tv-meubel. Met dit meubelstuk kun je een mooie combinatie maken van een tv-meubel en het tentoonstellen van jouw spullen in de open vakken.

Als je veel spullen hebt berg je dit het liefst op een praktische manier op. De één heeft een voorkeur voor lades, terwijl de ander liever deuren heeft. Bedenk dus goed vooraf wat je in het dressoir wilt opbergen en op welke manier. Sommige dressoirs hebben een combinatie van beiden. Benieuwd welke opties wij bieden? Bekijk dan de gehele collectie dressoirs.

Nooit uit de mode

Hoe je dit meubelstuk ook inricht, het dressoir is al eeuwen lang onderdeel van het meubilair. Gebruik het dressoir als tv-meubel, kies voor een eigentijdse houten dressoir met zwart of ga voor een modern dressoir met LED-verlichting. Uiteindelijk is het vooral belangrijk dat je er vrolijk van wordt en kunt pronken met deze eyecatcher!

Ben je benieuwd welk dressoir het beste past bij jouw interieur en wensen? Maak een afspraak en laat je adviseren door één van onze experts in de winkel. Ook zonder afspraak kun je gerust langskomen voor advies. Ga naar onze openingstijden & contactpagina.