.

Blog

Woontrends 2023

Dit zijn de woontrends van 2023

Oktober woonmaand is alweer bijna voorbij. Het najaar is bij uitstek geschikt om even stil te staan bij de inrichting van je huis. De dagen worden korter en we trekken allemaal weer wat meer naar binnen. Dat betekent dat we weer vaker dicht bij elkaar zijn. Genoeg reden om van je huis een gezellig, warm thuis te maken.

Mooi wonen

Iedereen wil mooi wonen. Je kunt blindelings afgaan op de woontrends, maar trends komen en gaan. Het is juist de kunst om eruit te halen wat bij je past. Op deze manier ontwikkel je echt je eigen stijl en maak je jouw interieur persoonlijk. Op de VT Wonen & Design Beurs hebben we veel inspiratie opgedaan en zagen we veel nieuwe trends voorbij komen. We delen enkele trends die ons opvielen.

De natuur als basis

De natuur wordt steeds belangrijker in het interieur. We zagen dit op de beurs ook terugkomen. Denk aan aardse kleuren, zoals saliegroen, aloë vera, zand, kastanjebruin en oceaanblauw. En daarnaast werden deze kleuren ook veel als basis gebruikt in de woning. Organische en ronde vormen kwamen veel voorbij. Vaak werd dit gecombineerd met natuurlijke materialen, zoals marmer en hout of juist zachte, aaibare materialen. De afwerking wordt gedaan met oog voor detail en planten mogen uiteraard niet ontbreken. Wist je dat planten heel goed zijn voor een schone lucht in huis?

Kleurentrends 2023

We noemden al even de aardse kleuren die komend jaar nog meer terug gaan komen. We zien veel gekleurde muren en soms zelfs meerdere kleuren verf op één muur in organische patronen. De kleuren zijn in de winter vaak iets donkerder, wat een warm effect creëert in de ruimte.

Flexa heeft de kleur ‘Wild Wonder’ gekozen als kleur voor 2023. De positieve tint heeft een volle gloed die op de natuur is geïnspireerd. Deze warme en opbeurende kleur zorgt ervoor dat we ons verbonden voelen met de natuur en helpt ons om ons prettiger te voelen in onze huizen. Afhankelijk van de combinaties die je maakt met de kleur Wild Wonder, kan deze rustgevend, gezellig of juist levendig zijn.

Wil je deze kleur toepassen in een levendige omgeving, zoals een eetkamer van een gezin? Gebruik dan ook levendige kleuren in combinatie met Wild Wonder zoals rijke geeltinten.

In de slaapkamer zou je de kleur juist kunnen combineren met een donkergroene- of bruintint, waardoor je juist meer rust ervaart.

Meubeltrends 2023

Ook bij de meubels zie je veel verschillende vormen en texturen voorbij komen. Zo zijn de meubels vaak afgerond of ovaal en wordt er gebruik gemaakt van ijzer of echt hout in combinatie met zachte stoffen. Hieronder zie je enkele voorbeelden uit onze huidige collectie die goed bij deze woontrend aansluiten.

  

Eetkamerstoel Steyn                              Hoekbank Lara                                                   Eetkamertafel Bauke

Onze woonadviseurs zijn altijd op de hoogte van de laatste woontrends. Toch is mooi wonen voor iedereen anders. We vinden het vooral belangrijk dat de ruimte goed voelt voor jou, zodat je huis een fijne plek is om binnen te komen. Wil je ontdekken wat goed bij jou past en hoe je ervoor zorgt dat je huis als een warme deken aanvoelt? Laat ons je hierbij helpen en maak een afspraak bij ons in de winkel.